Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu için hayati önem taşıyan Kırık Barajı konusunu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na arz etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ile birlikte Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Milletvekili Gülşen ile Belediye Başkanı Babaş, Ankara’daki ziyaretlerinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen yer aldı.

VEYSEL EROĞLU, 20 OCAK’TA DERE ISLAHI MÜJDESİ VERDİ

Ankara’daki ziyaretlerinde şehrin sorunlarını yetkililere aktarma imkanı bulan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Kırık Barajı ile şehrin önünü açacak projeler hakkında destek istedi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, 20 Ocak’ta Dere Islah Projesine başlayacaklarının müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakan Eroğlu ile yaptıkları görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirterek, “Bugün Kastamonu için dönüm noktası olacak gelişmelerin görüşmelerini yaptık. Buradan Karaçomak Deresinin Olukbaşı Mevkisine kadar ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden Hacıbey Köyüne kadar olan kısmının Dere Islahının İhalesi 20 Ocak’ta yapılacağını öğrendik. Şimdiden Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KIRIK BARAJI, BAKANLAR KURULUNA GETİRİLECEK

Bakan Eroğlu’dan Kastamonu için hayati önem taşıyan Kırık Barajı’ndaki son gelişmeleride öğrenme imkanı bulduklarını açıklayan Başkan Babaş, “Kırık Barajı Projesi, Bakanlar Kuruluna getirilmesi kararı alındı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyu Bakanlar Kuruluna taşıyacağını, müjdeli haberi Kastamonu’ya gelerek vermek istediğini belirtti. Bakan Eroğlu, gerekirse Baraj yolunu da Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinden yapabileceklerini söyledi” diye konuştu.

YENİ SANAYİYE YÜZDE 100 ALTYAPI DESTEĞİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı da makamında ziyaret eden Başkan Babaş ile Milletvekili Gülşen, yeni yapılacak sanayi sitesi hakkında Bakan Işık’tan destek istediler. Bakan Işık, yerinin hazır olması halinde altyapıda yüzde 100, üst yapıda ise yüzde 75 destek vereceklerini belirtti. Bakan Işık, Gülşen ve Babaş’a Kastamonu’ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Daha sonra Gülşen ve Babaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen’i de ziyaret ederek kentsel dönüşüm rezerv alanlarının oluşturulmasıyla ilgili bilgiler aldılar. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bugün şehrimiz için gayet olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde Kastamonu’da güzel gelişmeler şahit olacağız” dedi.

Başkan Babaş, Kastamonu için yapmayı planladıkları projelerin takipçisi olduklarını ve yapılması noktasında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.