Bozkurt ilçesinde bir grup esnaf ve vatandaş, son zamanlarda esnaflara yazılan cezaların haksız ve yüksek olduğunu iddia ederek cezaları pankartlarla protesto etti.

İlçede, kahvehane, büfe, Tekel Bayi ve kafeterya işletmeciliği yapan esnaflar, polis tarafından yazılan cezaların çok ağır olduğu belirterek bu cezaların hafifletilmesi için Türk Tarih Meydanı’nda bir araya geldi. Bozkurt Esnaf Odası Başkanı Cemal Kaşıtoğlu yaptığı açıklamada, esnafın mağduriyetini dile getirmek için toplandıklarını belirterek, “Esnafımıza yazılan cezalar yüksek. Bir esnafımıza 30 bin lira ceza yazılmış. Bu cezaların hafiflemesi gerektiğini düşünüyorum. Esnafımızın da hatası olabilir fakat bu kadar ağır cezalar yazılmamalı ceza yazmadan önce en azından uyarı cezaları olmalı” diye konuştu.

Kafe işletmeciliği yapan Güvenç Demirezen’de, “CD’den müzik çaldığım için canlı müzik adı altında gürültü kirliliği gerekçesiyle polis bana iki defa üst üste Bin 929 lira ceza yazdı. Ben bu cezayı ödeyemeyeceğim” diyerek cezaların haksız yere yazıldığını iddia etti.

Büfe işletmecisi Veli Yanık’ta işletmesine 30 bin lira ceza yazıldığını kaydederek, “içki satmadığım halde saat 10’dan sonra içki sattığımızı iddia ederek bana 30 bin lira ceza yazdılar. Ben bu cezayı üç yıl çalışsam ancak karşılayabilirim” dedi. Toplantıda aralarında temsilci de belirleyen esnaflar belirlenen temsilcilerin, ilçe kaymakamı ve valilikle görüşme yapılacağı açıkladı. Esnaf eylemine, CHP Bozkurt ilçe Başkanı Mahmut Çelik, MHP Bozkurt ilçe Başkanı İbrahim Demir ve vatandaşlar destek verdi.