Kastamonu’nun Azdavay İlçesindeki Çatak Kanyonu için hazırlanan proje, birçok yeniliği ile turizm anlayışına yeni bir boyut kazandıracak.

Dünyanın sayılı doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Azdavay ilçesinde yer alan Çatak Kanyonu, yapılacak yeni düzenlemelerle dünyada hatırı sayılır turizm merkezi olmaya hazırlanıyor. Azdavay Kaymakamlığı ve Azdavay Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan ve proje çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı, bünyesinde birçok endemik bitki ve doğal güzellikleriyle bugüne kadar korunmayı başarılabilen ender mekanlardan biri olan Çatak Kanyonu, önümüzdeki dönemde dünyanın alanında bir numarası olmaya hazırlanıyor.

Küre Dağları içerisinde yer alan Çatak Kanyonu için hazırlanan proje birçok yeniliği ile turizm anlayışına yeni bir boyut kazandıracak. Doğal alanı ve görenleri büyüleyen güzelliği ile dikkat çeken Çatak Kanyonu’nda yaklaşık 3 km uzunluğunda planlanan aktivite yolunda görenleri hayrete düşüren birçok yeniliğinde yer alacağını söyleyen Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, geleceğin turizm merkezlerinden biri olmaya aday proje hakkında bilgi verdi.

Civelek, kanyon içerisinde yer alacak aktivite yürüyüş yolunda doğa ve macera turizminin en güzel örneklerinin yer alacağını söyledi. Civelek, seyir terasının yanı sıra, kayaların içinden geçecek yolun içinde kanyona girenlerin bazen şelalede yüzüp, bazen ise iple sarkarak heyecanın doruklarına çıkacaklarını söyledi.

Projenin bir benzerinin Almanya’da olduğunu ancak Azdavay’ın kendine has doğası ile birlikte geliştirilen projenin içinde ayrıca birçok önemli aktivitelerin yer alacağını belirten Civelek: “Doğası ile görenleri cezbeden ilçemiz, yeni yatırımlarla birlikte birçok turizm etkinliğine ev sahipliği yapacak. Turizmin gelişmesi ile birlikte ilçemizde ekonomik ve sosyal anlamda beklentilerimiz bulunuyor” dedi