Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çelik, yaygın eğitim gören kursiyerleri ziyaret ederek, yaygın eğitimin hem ekonomiyi canlandırdığını hem de stresi azalttığını söyledi.

Çelik, Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti. HEM Müdürü Yaşar Abasıyanık’tan kurslar hakkında bilgi alan Çelik, daha sonra Halk Eğitim Merkezinde kurs gören kursiyerleri ziyaret etti. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Çelik, kursiyerlerin istek ve taleplerini dinledi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam eden Tel Kırma, Deri İşleme, Mefruşat, Kat’ı, Basit Nakış Teknikleri kurslarını ziyaret eden Çelik, yaygın eğitimin önemli olduğunu belirterek, hem iş sahasını genişlettiğini hem de kursiyerlere ekonomik gelir sağladığını ifade etti. Ayrıca devlet kurumlarında yada özel sektörde çalışıp stres atmak amacıyla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen kurslara katılım sağlandığına dikkat çeken Çelik, bu kapsamda kurs dallarının daha da çoğaltılması gerektiğini ifade ederek, Milli Eğitim Lojmanını da Halk Eğitimdeki kursiyerlerin hizmetine verildiğini ve karşılaşılan sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.