Kastamonu Belediyesi tarafından uygulamaya konulması beklenen “Mobil Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesinin yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Parkta yürütülen çalışmaları yerinden inceleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kastamonu’da bulunan ilköğretim okullarındaki okul öncesi çocuklar ile ilköğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek için Kastamonu Belediyesi tarafından başlatılan “Mobil Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesinde çalışmalar sürüyor. Öğrencilerin okul dışında trafikte karşılaşacağı tehlikeleri algılayarak trafik kurallarına uygun davranış kazanması, öğrencilerde trafik kültürünün oluşması ve meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak maksadıyla hazırlanan ‘Mobil Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ projesinin yakın zamanda hayata geçmesi bekleniyor.

Proje kapsamında çocukların trafik eğitim parkı ile yarınlara hazırlanacağını belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Proje ile birlikte çağın bilgi ve şehirlilik çağı olmasından hareket edilerek öğrencilere üst düzey uygulamalı trafik bilgileri verilecek” dedi.

Başkan Babaş, Kuzeykent Anadolu Lisesi yanında bulunan boş arazi üzerinde hayata geçirecekleri projeyle, öğrencilerin özellikle emniyet kemeri ve kask kullanımını alışkanlık haline getirilmesiyle birlikte yakın çevresi içinde birer trafik gönüllüsü olmalarının hedeflendiğini açıkladı.

Kastamonu Belediyesi tarafından hazırlanan “Mobil Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesi kapsamında öğrencilerin trafik kural ve geçiş haklarının uygulanmasına olanak sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Babaş, “Taşınabilir, uzaktan kumandalı veya üzerinden düğmeli, kablosuz, şarjlı akülü veya pilli trafik ışıkları, taşınabilir trafik işaret levhaları, Akülü veya zincirli arabalar trafik eğitim parkuruna dönüşüyor. Öğrencilerimiz uygulamalı, gerçek anlamda bir trafik eğitimi alacak” dedi.

Trafik eğitim parkında trafik işaret levhalarının yanı sıra levhaların isimleri ve anlamları, işaretler görüldüğünde yapılması gerekenler, bu işaret levhalarının uygulandığı yerlerin fotoğrafları, şablonlar halinde hazırlanarak işaretlerin bilinçli ve görsel olarak kavranmasını amaçladıklarını anlatan Babaş, “Böylece öğrenciler levhaları daha kolay ve yararlı bir şekilde öğrenebilecekler. Görsel levhalar duvar panosu, kitapçık veya çerçeveler halinde hazırlanabilecek” diye konuştu.

Başkan Babaş, proje kapsamında çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, kısa sürede parkın tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.