Daday Kaymakamlığı ve Kastamonu İl Dernekler Müdürlüğü işbirliği ile dernek başkan ve yöneticilerine yönelik “Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) ve Dernekler Yönetmeliğindeki Değişiklikler” konulu eğitim semineri verildi.

Kaymakamlık toplantı ve konferans salonunda İl Dernekler Müdürü Özbay Tan’ın verdiği seminere, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fikret Gök ile dernek ve oda başkanları ile yöneticiler katıldı.

DERBİS siteminde yapılan işlemlerin artık fiziken yapılan işlemler yerine geçeceğini kaydeden Tan, “14 Şubat itibari ile dernekler sisteminde epey bir değişiklik oldu. Sizlerin adına yeni şifreler aldık. Programın sonunda dağıtılacak olan bu şifrelerle DERBİS ortamına girebileceksiniz. Yani bundan sonra hiçbir evrakınızın çıktısını alıp, kaymakamlığa götürüp havale gibi işlemler yapmanıza gerek kalmayacak. DERBİS sisteminden girilen her evrak, fiziki ortamda da verilmiş kabul edilecek. Bizim açımızdan ayrıca bir çıktı almanıza gerek kalmamış olacak” dedi.

Seminer sonunda, sinevizyon yardımı ile http://www.dernekler.gov.tr/tr sitesinde bulunan DERBİS sisteminin nasıl kullanılacağı anlatıldı.