“Genç Eller Ahşaba İşler” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Müftüsü Osman Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Dr. Oğuz Kaplan ile öğrenciler katıldı.

Genç Eller Ahşaba Tarih İşler Proje Koordinatörü Mustafa Alibaş’ın proje ve projenin çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra konuşan Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, amaçlarının gençlerin içinde bulunulan zamanın kötü fikir ve ortamlardan korumak ve oluşan kültür erozyonundan uzak tutmak olduğunu ifade ederek, “Samimi, ihlaslı ve yüksek ahlaklı gençlik asıl olan hedefimizdir. Bu hizmetler vesilesiyle bizler yüce milletimize ve varlık sebebimiz olan devletimize bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödemeye çalışmış olacağız. Büyük önderin sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturu ve manevi önderlerimizin işaret ve tavsiye ettiği çerçevede sportif faaliyetlerimiz Güzel memleketimiz Kastamonusuzda izcilik branşı ile kısa zaman içerisinde başlayacak, okçuluk ve bilek güreşi ile devam edecek ruhu, bedeni ve ahlakı geliştirecek diğer spor dallarıyla sürecektir” dedi.

“Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çeken Kaplan, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen bu projeyle yapmak istediğimiz gençlerde farkındalık uyandırarak geçmişimize sahip çıkmaktır. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen bir nesil bugününü anlayamaz ve yarının, kuramaz”