Hüseyin Avni İlkokulu’nda son yıllarda ihtiyaç haline gelen yemekhane ve ek derslik binası yapımı için çalışma başlatıldı.

AK Parti İnebolu İl Genel Meclis üyesi Mehmet Kösem, Hüseyin Avni İlkokulu’nda büyük ihtiyaç haline gelen yemekhane ve ek derslik binası yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinde 450 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Hüseyin Avni İlkokulu’nda öğrencilerin yemeklerini sınıflarda yemek zorunda kaldığını belirten Kösem, ayrıca sınıflarında eğitim verilebilmesi için artık yetersiz kaldığını ve bu kapsamda yeni binanın yapımı için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Okulda incelemelerde bulunduklarını ve hazırlanan raporu meclise sunduğunu ifade eden Mehmet Kösem, “Rapora göre, okul bahçesindeki kalorifer dairesi yıkılacak. Yerine 160 metrekare alana sahip 3 katlı bir bina yapılması planlanıyor. Binanın 1. katı yemekhane, 2. katı iki derslik, 3. katı ise çok amaçlı salon olarak kullanılması hedefleniyor. Eğitim komisyonunun bu görüşü doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesine 450 bin lira ödenek konuldu” dedi.

İnebolu İlçe Özel İdare hizmet binasının onarımı için de 150 bin lira ödenek ayrıldığını aktaran Mehmet Kösem, “Her iki hizmetin de İnebolu İl Genel Meclis üyeleri olarak tarafımızca bizzat takip edilip bütçeye alınması sağlanmıştır. Bu hizmetlerin devamının her zaman olacağını bir kez daha buradan bildirerek bu hizmetlerin ilçemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Kastamonu İl Özel İdaresi kaynaklarını İnebolu’ya en iyi şekilde aktarmak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini vurgulayan Mehmet Kösem, şunları kaydetti: “2015 yılı KÖYDES ödeneklerinin de belirlenmesinden sonra, Kaymakamımızın başkanlığında KÖYDES Encümenince gelen ödeneğin ihtiyaç ve öncelik durumuna göre en adil bir şekilde dağıtılarak köylerimizin öncelikle 2. kat asfalt yapımından başlayıp stabilize yol ve sanat yapıları, suyu yetersiz olan köylerimizde su şebeke ve sondaj çalışması yapılmasında değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”