İnebolu Belediyesi’nin ücretsiz umreye göndermeyi planladığı 10 kişi için kuralar çekildi.

İnebolu Belediyesi Sinema ve Çok Amaçlı Salonda yapılan kura çekiminde, 10 şanslı vatandaş 14 gün boyunca ücretsiz kutsal topraklarda umre yolculuğu yapmaya hak kazandı.

2015 yılının Mart ayında umreye gönderilmesi planlanan vatandaşlardan 44 kişi müracaatta bulundu. Bu müracaatlardan 1 kişi engelli kadrosu olmak üzere 10 asil isim çekilen kura sonucu belirlendi.

İnebolu Belediyesi Başkanı Engin Uzuner, dar gelirli vatandaşların kutsal toprakları görebilmesi için İnebolu Belediyesi tarafından böyle bir karar aldıklarını belirterek, “Her yıl bir aileyi umreye göndermeyi planlıyorduk. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu planımızı bir süre gerçekleştiremedik. Fakat bu yıl, inşallah ücretsiz 10 kişi umreye göndereceğiz” dedi.

İnebolu Belediyesinin ücretsiz umreye göndereceği organize için 44 kişinin müracaatta bulunduğunu ifade eden Uzuner, “Amacımız, dar gelirli vatandaşlarımızın da Cenabı Allah’ın o güzel kutsal topraklarını gidip görmeleridir. İsteyip de gidemeyen o toprakları yad edemeyen Allah’ına Peygamber’ine dua edemeyen insanları göndermek istiyoruz. Bu yüzden müracaatta bulunanlardan bazı isimleri eledik. Geri kalan vatandaşlarımızın arasından çekilen kura sonucu 10 kişi belirlendi. Bunlardan da bir kişiye engelli kadrosu ayırdık” diye konuştu.

Bu kapsamda belirlenen 10 kişinin 2015 yılının Mart ayı içerisinde ücretsiz olarak umre ziyaretinde bulunacağını ve 14 gün boyunca kutsal toprakları görebileceklerini aktaran Uzuner, “Her geçen yıl ücretsiz umre ziyareti programlarımızı kişi sayısını 5 ila 10 artırarak 5 yıl boyunca gücümüz yettiğince imkanlar dahilinde Allah nasip ederse inşallah kutsal topraklara göndereceğiz. Benim hedefim 5 yıl içerisinde 300 kişiyi oraya gönderip kutsal topraklarda ibadetlerini yapmalarıdır. Ücretsiz umre ziyareti yapacak kardeşlerimiz pasaportları ve özel harcamaları dışındaki bütün masraflarını biz karşılayacağız, hiçbir şekilde masraf yapmayacaklardır. Kuradan çıkan vatandaşlarımızı hava alanına kadar bizzat ben bırakacağım” şeklinde konuştu.