İnebolu Belediyesi, ilçede köylerin sorumlarına çözüm bulmak için yeni bir uygulamaya gitti.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, ilçe köylerinin öncelikli olarak cenaze aracı ve çöp toplama hizmeti başta olmak üzere köylerin imkanlarının yetmediği, çözüm bekleyen ve çözülemeyen her türlü sorunlarını ayrıca köye yapılması gereken mahalli müşterek nitelikteki her türlü hizmetleri yapmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Başkan Uzuner, 5393 Sayılı Belediye Kanununun belirtilen ilgili maddeleri ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün görüşü doğrultusunda, gerçekleştirilecek uygulama ile ilçe köylerinin öncelikle cenaze aracı ve çöp toplama hizmetleri gibi sorunlarının çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

İnebolu Belediyesinin ilçedeki köylere sunulacak mahalli müşterek nitelikteki hizmetlerin, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 14. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen görev ve sorumluluk alanlarında kalmak kaydıyla, Belediye Meclisinin kararı üzerine, İnebolu Belediyesi ve Köy Muhtarlığı arasında yapılacak protokolle gerçekleştirileceğine dikkat çeken Başkan Uzuner, şunları kaydetti: “İlçemiz köylerinde gerek cenaze aracı hizmeti, gerekse çöp toplama hizmeti bakımından sıkıntılar yaşanmakta, bu hususlarda ve diğer hususlarda köylerimizin halledilemeyen vb. sorunları ile ilgili, Belediyemiz gerek mail adresine e-posta göndererek, gerekse şifai olarak pek çok kez sorunlar dile getirildi. Özellikle yaz mevsiminde Özlüce köyü ve Evrenye köyü başta olmak üzere çöp toplama sorununu belirttiler. İnebolu Belediyesi olarak gelen talepleri değerlendirdiğimizde, İnebolu’muzun hizmetini aksatmadan, ilçemiz köyleri için ne yapabiliriz? Nasıl yardımcı olabiliriz? diye bir takım araştırmalar yaptık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görüşüne ulaştık. 5393 Sayılı Belediye Kanununun ilgili maddeleri uyarınca, köylerimize yardımcı olmak üzere kollarımızı sıvadık. Belediyemizce, ilçemiz köylerine sunulacak mahalli müşterek nitelikteki hizmetleri; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 14. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen görev ve sorumluluk alanlarında kalmak kaydıyla, Belediye Meclisinin kararı üzerine, Belediyemiz ve Köy Muhtarlığı arasında yapılacak protokole uygun olarak, tespit edilecek ücret karşılığında yapabileceğimizi öğrendik. Bunun üzerine öncelikle ilçemiz köylerinin cenaze aracı hizmeti ve çöp sorunu hizmeti başta olmak üzere ivedilikle sorun bekleyen hizmetlerini, çözüme kavuşturmak üzere İnebolu’ya bağlı 81 Köy Muhtarlığına yazı çıkarttık. Köylerimizden gelecek talepler doğrultusunda, Belediyemizce yapılacak değerlendirmeler neticesinde, Belediye Meclisinin kararı üzerine Köy Muhtarlıkları ile Belediyemiz arasında karşılıklı protokol imzalanacak, ve Belediye Meclisince tespit edilecek ücret karşılığında hizmet sunmaya başlayacağız. İlçemiz Köylerine hizmet sunarken de, hiçbir şekilde İlçemize hizmetlerimizi aksatmadan devam edeceğiz”