Kastamonu’nun Azdavay İlçesindeki Çatak Kanyonu içerisinde 24 metre yüksekliğindeki şelale yakın bir süreçte ziyarete açılacak.

Azdavay ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çatak Kanyonu içerisinde bulunan ve 24 metre yüksekliğinde şelalenin önümüzdeki aylarda tamamlanacak proje ile ziyarete açılacak. İlçenin bünyesinde barındırdığı birçok doğal güzelliği ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirten Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Çatak Kanyonu içerisinde yer alan ve Kanyon içine girmeden görülemeyen Çatak Şelalesi’nin ziyarete açılacağını söyledi.

24 metre yükseklikten dökülen Çatak Şelalesi’nin hazırlanacak proje kapsamında isteyenleri yüzebileceği, isteyenlerin saatlerce seyredebileceği bir mekân haline geleceğini söyleyen Civelek: “Çatak kanyonu içersinde 24 metre yükseklikten düşen şelale, 2 bin metrekare bir kaya mağarası ve çıkışta adeta insanı büyüleyen Nalbantoğlu mahallesi ile birlikte bu muhteşem güzelliği görmek herkesin hakkıdır. Bir memleket düşünün Yemyeşil doğanın içerisinde beton yığını. Nefes alınamayan yeşilden yoksun şehirlere inat, adeta ’Sağlıklı bir yaşam merkezi’ fotoğrafa geriden bakmak deyimi güzel ilçemiz Azdavay’da anlam buldu. Bu güzellikler kısa sürede Azdavaylıların yanı sıra yerli ve yabancı turistleri büyülemeye devam edecek” dedi.