Kastamonu’da kaçak kesim yapıldığı yönünde bir ihbarı değerlendiren yetkililer, kesimi durdurarak olaya el koydu.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı Kutluca Köyü’nde ormandan resmi kesim işi alan İnebolulu kesim ekibi, izinsiz ve damgasız kaçak kesim yaptığı iddiası üzerine yetkililer olaya el koydu.

Köylüler, Bozkurt ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü’nden kesim işi alan H.D. ve ekibinin bir süre sonra ormanlık alanda damgasız ağaçları keserek kaçak kesim yaptığı yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine inceleme başlatan Orman İşletme Müdürlüğü, izinsiz ve damgasız kaçak kesim yapan H.D. ve ekibi, kesim alanına gelerek incelemelerde bulundu. Kaçak kesim yapıldığının tespit edilmesi üzerine tutanak tutan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, daha sonra kesim yapan H.D. ve ekibi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kutluca Köylülerinin girişimleri sonucu İnebolulu H.D.’ye verilen resmi kesim işi ve bu ekibin Orman İşletme Müdürlüğünün verdiği iznin dışına çıkarak 59 adet fazladan kesim yapması üzerine Bozkurt Orman İşetme Müdürlüğü ekipleri, kesimi durdurdu. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü de olayı incelemesi için bilirkişileri Bozkurt’a gönderdi. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.