1974 Barış Harekatında Kıbrıs’ta şehit olan ve cenazesi bulunmayan Dz. Er Halil Kalafat için Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Erkekarpa Köyü Muhtarı Murat Tokatlıoğlu’nun girişimleri sonucu başlatılan çalışma meyvesini verdi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör ve İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve protokol üyelerinin katılımlarıyla Genelkurmay Başkanlığı tarafından yaptırılan şehidin anıt mezarının açılışı gerçekleştirildi.

Muhtar Tokatlıoğlu, yaptığı açıklamada, girişimlerinin sonuç vermesinden dolayı emeği geçen başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere, kaymakamlık, valilik makamlarına teşekkür etti. Şehit Er Halil Kalafat’ın kardeşi Bahattin Kalafat ise bu onuru yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Şehitlik açılışı öncesi anne Hanife Kalafatoğlu’nu evinde ziyaret eden Vali Günaydın, şehit annesiyle sohbet edip bir süre ilgilendi. Şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra İnebolu Müftüsü Naci Çakmakçı bir konuşma yaptı sonra dua edildi.

Şehit er Kalafat’ın anıt mezarı başında bir konuşma yapan Vali Günaydın, girişimlerinden dolayı Muhtar Tokatlıoğlu’na ve emeği geçen başta Genelkurmay olmak üzere İnebolu Kaymakamlığı ve idari birimlere teşekkür etti.