Kastamonu’nun Azdavay ilçesi Yenimahalle Meydan mevkiine sosyal tesis ve mescit temeli atıldı.

Mahalleli tarafından kurulan Meydan Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan Mescit ve Sosyal tesisin temel atma törenine Azdavay Kaymakamı Ali Güner, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dernek yetkilileri ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Civelek, Belediye tarafından mahalleye yapılan hizmetlerden bahsederek mahalleye yapılacak olan sosyal tesis ve mescit inşaatına ellerinden geldiği kadar katkı yapacaklarını belirtti ve proje için emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Güner ise, “Mahalleli olarak bir araya gelerek hayırlı bir amaç için dernek kurması ve bir adım atması çok önemlidir hele bu adım ilim ile ilgili ise bu Azdavay’ında Türkiye’nin de yararına bir adımdır. İnşallah ilçemize hayırlı olur” diye konuştu.

Meydan Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Çelik, derneklerinin 2008 yılında kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

”Derneğimiz 2008 yılı Ekim ayında kuruldu, O tarihten itibaren Meydan Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak arsa tahsisi için çalışmalara başladık. Mahalle sakinlerimizden İsmail Bekâr’ın hibe ettiği arsayı Belediye Başkanımız daha uygun olan şu anki arsa ile takas yolu ile değiştiriverdi. Bu arsa üzerine sosyal, kültürel tesis ve mescit yapmak üzere projelendirmiş bulunuyoruz. Projemiz alt katında bay ve bayanlara hizmet verecek iki tane çok amaçlı salon, abdest alma yeri ve tuvalet, üst katında ise ibadethane, okuma salonu ve imam odası bulunan asansörlü, kaloriferli sosyal, kültürel tesis ve mescittir.

Projemizi 2015 yılı sonlarında bitirmeyi hedefledik. Hayırseverlerin katkıları ile bu amacımıza Muaffak olacağımıza inanıyoruz. Şimdiye kadar yardım edenlerden ve bundan sonra yardım edeceklerden emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşaatın yapım işini Balcığlu İnşaata vermiş bulunuyoruz onlara da ayrıca inşaatı kısa sürede temel atma aşamasına getirdiği için teşekkür ediyoruz ve en kısa zamanda kaba inşaatı bitirerek teslim edeceğine inanıyoruz. Projemizin toplam maliyetinin 500 bin lira civarında olacağını tahmin ediyoruz.”

Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesi ile devam eden program kurban kesimi, Kaymakam Güner tarafından temele harç atılması ve misafirlere pilav ikramı ile sona erdi.