MHP Doğanyurt İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde Haşim Sarul başkanlığa seçildi.

Özel bir tesiste gerçekleştirilen MHP Doğanyurt İlçe Teşkilatının kongresine katılan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Doğanyurtlu gençlerin işsizlik, maddi sıkıntı ve diğer sebepler dolayısıyla memleketlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Bölgenin başlıca sıkıntılarını çok iyi bildiğini açıklayan Çınar, “Bu bölgenin insanları sağlık probleminin çözülmesini ister. Köylerinin, yollarının yapılmasını ister. Gurbetteki evladına telefonda iyi konuşmak ister. Memlekette huzur ister. Bu bölgenin insanları devleti her şeyin üzerinde tutup, ona karşı vazifelerini yerine getirmeye çalışıyor” dedi.

Doğanyurt halkının sağlık için İnebolu’ya gidip tedavi olduğunu belirten Çınar, "Oradan da Kastamonu’ya gönderiliyorsak, orada da tedavimizi yaptıramayıp, Karabük’ten, Ankara’dan medet umuyorsak lütfen bu gidişata hep birlikte bir ’dur’ diyelim. Hepimiz önümüzdeki dönem için, çocuklarımıza yarınlarında huzurlu, ay-yıldızlı bayrağı göklerde dalgalanan, ezanı hiçbir zaman susmayan bir ülke bırakmak istiyorsak hep birlikte bunun mücadelesini vermeliyiz. Ben bu kongremizin öncelikle Doğanyurt ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Görev yapan bütün ilçe başkanlarımıza ve görevi alacak değerli başkanımız Haşim beye şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste ile seçime giren MHP Doğanyurt İlçe Teşkilatı, yapılan seçim sonrasında başkanlığa Haşim Sarul seçildi.

Kongreye, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sami Uzun, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İl Başkanı İlhan Engin, İl Başkan yardımcıları, delegeler ve partililer katıldı.