Kastamonu Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası, yeniden başlıyor.

Bu yıl 5’inci kez düzenlenecek olan Atık Pil Toplama kampanyası, okullarda başladı. Atık pillerin geri dönüşümünü ve ekonomiye tekrar kazandırılması amacıyla başlatılan ve 30 Nisan’da sona erecek olan kampanyaya ilkokul, ortaokul ve liseler katılacak. Okullara konulacak olan atık pil toplama kutularında toplanacak olan piller, 30 Nisan’da toplanarak dereceye girenler belirlenecek. İlk 3’e giren okullara çeşitli hediyeler verilecek.

Atık pillerdeki civa, kurşun ve kadmiyumun kansere yol açtığını belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Hayatımızı kolaylaştıran pillerin ömrü bittiğinde hayatımızı kabusa çevirebiliyor. Bu amaçla Atık Pil Toplama Kampanyasını başlattık. Pillerin ömrü bittiğinde onları doğaya terk ederek, dünyamızı yaşanmaz hale getirmeyelim. Pillerimizi atık pil toplama kutularına atarak hem geleceğimizi hem de ekonomimizi kurtaralım” dedi.