Kastamonu’da Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında “Hayır De! Sağlıklı Yaşa” projesi kapsamında polis ekipleri, velileri bilgilendirdi.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Rehberlik Araştırma Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme seminerine 23 Ağustos Ortaokulu idarecileri ve veliler katıldı. 23 Ağustos Ortaokulu ile koordineli yapılan seminerde polis ekipleri, velileri öğrenci güvenliği, zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler konusunda bilgilendirdi.

Yaklaşık 100 velinin katıldığı seminerde, polisler tarafından velilere zararlı alışkanlıklar ve genel güvenlik konularında sunum yapıldı. Sunum sonrasında öğrenci velileri polislerle birebir görüşme imkanı buldu.

Program sonrasında konuşan veliler, bu seminerin kendileri açısından çok faydalı olduğunu belirterek, Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklarının güvenliği için ne tür faaliyetler yürütüldüğünü görme imkanı yakaladıklarını kaydettiler. Çocuklarının zarlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek için neler yapabileceklerini öğrendiklerini açıklayan veliler, kendilerine böyle bir imkan sağladıkları için başta Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan olmak üzere 23 Ağustos Ortaokulu idarecilerine ve seminerde görevli öğretmen ve emniyet personeline teşekkür ettiler.