Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, maden ocaklarının denetimlerinden işin sıkı tutulmasını istedi.

Başkan Şahin, İl Koordinasyon Kurulu’nda son zamanlarda maden ocaklarında yaşanan kazaları gündeme getirdi. Soma, Zonguldak, Çaycuma ve en son Karaman’da yaşanan maden facialarından sonra alınan önlemlerin yetersiz kaldığına dikkat çeken Başkan Şahin, aynı durumun Kastamonu’da da yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Son dönemlerde artan maden kazalarının ardından yapılan denetimlerin daha da sıklaştırılmasını isteyen Başkan Şahin, Tosya’da da iki adet kömür madeninin bulunduğunu ve ülke genelinde yaşanan acının Kastamonu’da da yaşanmaması için yetkililerin konu üzerinde azami duyarlılık göstermesini istedi.

Yaşanan maden kazalarının tekrarının olmaması için yapılması gereken çalışmaların biran önce yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Şahin, “Tosya’da da iki adet kömür ocağımız bulunuyor. Ancak denetimler yetersiz kalıyor. Yetkili kurumlarımız maden kazalarına karşı daha hassas davranmalı ve denetimleri hem yer altında hem de yer üstünde takip etmeli. Maden Ocağı işletmeleri ayrıca alacağı madeni alıyor ancak yapmış olduğu tahribatı önemsemiyor. Firma sahipleri aldıkları madenin ardından doğaya ne kadar zarar verdiklerinin farkı varmalıdır. İş yaparken doğanın ekolojik dengesini de bozmamalıdır. Bu nedenle hem yer altında hem de yer üstünde denetimler sıklaştırılsın. Hem ölümler yaşanmasın hem de doğa tahribatının önüne geçilsin” dedi.