Tosya’da yapımına başlanan Kösen Çayırı Göleti’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Tosya’da tarım alanlarının sulanmasında büyük öneme sahip Kösen Çayırı Göleti’nde incelemelerde bulunan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Ulaşımın çamur tabakası nedeniyle neredeyse imkansız olduğu zor şartlar altında hızlıca ilerleyen bu devasa proje devletimizin gücünün eşsiz bir örneğidir” dedi.

Başkan Şahin, sulama havzalarının herhangi bir şekilde çalışmalardan dolayı olumsuz yönde etkilenmediğini belirterek, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin önemli ölçüde sulama suyu ihtiyacının giderileceğini ifade etti. Ayrıca proje dahilinde yapımı tamamlanan rusubat tutucu tersip bendi sayesinde de Kösen Çayırı Göletinin daha sağlıklı hizmet verebileceğini aktaran Başkan Şahin, yüklenici firma yetkilileri ile de bir dizi görüşmelerde bulundu. Çalışmanın seyri ve ortalama tamamlama süreleri hakkında bilgi alan Başkan Şahin, özellikle göletin boşaltılmadan bu projenin tamamlanmaya çalışıldığını kaydetti.

Başkan Şahin, gölet yükseltilmesi tamamlandığında mevcut potansiyelin 3-4 katı su toplayacağını ve zorunlu durumlarda şehrin içme suyu ihtiyacını da karşılayabilecek kapasite ile yeniden yapılanan göletin ayrıca çevresiyle önümüzdeki dönemde bölgenin gözde mesire alanlarından birisi olacağını ifade etti.