Yaklaşık 10 yıldır çalışmalarına aralıksız olarak devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları Kayseri gurubu 2014-2015 yılı kış dönemi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Cumartesi ve Pazar günleri öğleden sonra yapılan antrenmanlarda sporcular son derece zevkli ve eğlenceli dakikalar yaşarken hem eğleniyorlar hemde öğreniyorlar.

Antrenör Hasan Aksoyak, antrenmanlar, yeni başlayan kış dönemi ve geride kalan yaz dönemi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aksoyak, “Yoğun geçen yaz dönemi antrenmanlarından, turnuvalardan, hazırlık maçlarından ve düzenlediğimiz sosyal aktivitelerden sonra kış dönemi çalışmalarına kısa bir süre önce başladık.Geçtiğimiz aylarda oynanan Erkekler ve Kadınlar Dünya Şampiyonalarında Milli takımlarımızın aldıkları sonuçlar ve başarılı mücadelelerinden sonra ; İlimizde basketbola olan ilgi giderek artmaya başladı. Her geçen gün gruptaki öğrenci sayımız artıyor. Amacımız bu yoğun talep içerisinde çalışmalara son derece istekli olarak gelen öğrencilerin içerisinden geleceğin 12 Dev Adamlarını yetiştirmek, onları Türk Basketboluna kazandırmak olacak. Hepsi şuan büyük bir heyecanla Milli takım oyuncularını ve ligimizde oynayan NBA patentli oyuncuları hayal ederek çalışmalara geliyor ve çok yoğun bir tempo içerisinde zevkli ve eğlenceli şekilde çalışıyorlar. Kış dönemi boyunca da hazırlık maçlarımız gezi, ziyaret gibi sosyal aktivitelerimiz devam edecek" dedi.

Aksoyak, "Sporcularımıza her ay sonunda çeşitli testler ve ölçümler yaparak onların aylık gelişimleri kayıt altına alıyor ve Basketbol Federasyonuna bu konu hakkında raporlarımız sunuyoruz. Düzenli olarak ilimizde oynana 1. lig , 2.lig ve 3. lig müsabakalarına giderek sporcularımızı görsel açıdan da Basketbolla kaynaştırmaya çalışıyoruz. Buradaki yetenekli ve gelecek vadeden sporcularımızı Üniversiteler Gençlik ve Spor Kulübü altyapısına alarak orada müsabakalara katılmasını ve tecrübe kazanmasını sağlıyoruz.Bu hafta sonu yapılan antrenmanlarımızda çizgi film karakterlerini misafir ettik. Çocuklar televizyondan izledikleri kahramanlarla birlikte antrenman ve maç yapma imkanı buldular. Bize bu imkanları sağlayan başta Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanımız Sayın Turgay Demirel’e, sponsorumuz Garanti Bankası’na ve Direktörümüz Sayın Samer Şenbayrak’a ve 12 Dabo Yetkilisi Sayın Serdar Çelik’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve tüm 12 DABO ailesine kış dönemi çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadesinde bulundu.