Kayseri Türk Mühendis ve Odalar Birliği Kayseri İl Koordinasyon Kurulu “ 2014 Türkiye’sinde Mühendisi, Mimar ve Şehir Plancılarının Problemleri ve Çözüm Önerileri “ konulu panel düzenlendi.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panele Mimarlar Odası Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İmdat Aksoy, Jeofizik Mühendisleri odası Şube Başkanı Fuat Erdem, Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Meteoroloji Mühendisleri Odası İl temsilcisi Ali Rıza Koç, Kimya Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hüseyin Kaya, Orman Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Galip Şahin, Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Başak Güleser, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Erdoğan, Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Ergül Türkaslan, harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Taylan Öztürk, Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Ömer Arık, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi İsmail Eser katıldı.

Panelin açılışında TMMOB Kayseri İl Koordinasyon kurulu sekreteri Ersin Fener konuştu. Fener ““ Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği 60 yıl önce bir mecliste bir mimar ve iki mühendisin vermiş olduğu önerge sonrasında 1954 yılında kurulmuştur. Birliğimizin ülke genelinde çalışmaların 24 oda ve bu odalara bağlı 213 şube ve 50 il , ilçe koordinasyon kurulu ile sürmektedir. Geçtiğimiz 5 sene içerisinde birliğimizi bağlı odalarımızı ve üyelerimizi olumsuz etkileyen birçok gelişme yaşanmıştır. Yaşanan gelişmelerin büyük bir çoğunluğu yasal düzenlemeler kapsamında yayınlanan kanun ve kanun hükmünde kararnamelerden kaynaklanmaktadır” dedi.

Ersin Fener “Hizmet verdiği sektörden bağımsız, işsiz olumsuz şartlarda çalışan, vermiş olduğu hizmetin karşılığını alamayan, hakları kısıtlanmış, gelecek kaygısı çeken ve sesini duyuramayan bir mühendis, mimar ve şehir planlamacıları topluluğu oluştu.

Problemleri dillendirmek, çözümü getirmemektedir. Bu kapsamda mesleğimizin ve meslektaşlarımızın korunması, güçlendirilmesi ve bu hususta gerekli çalışmaların yapma yükümlülüğü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinde ve bağlı odalardadır. Çözümün meslek ve meslektaş odaklı çalışmalarda ve işbirliği yaptığı da bir gerçektir. Yapacağımız panelin verimli olması ve dile getirilecek problemlerin ve çözüm önerilerinin taraflarca dikkate alınmasını ve çözüme kavuşturulmasını noktasında gerekli, çalışmaların yapılmasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı “ Akademik unvan meslek birliklerine üye olmadan o meslek icra edilmiyor. Herhangi bir siyasilerin oncuların, şuncuların değil doğrudan mühendis , mimar şehir plancıların birlikte olduğu bir yapı. Yaptığımız hatanın belgelenmesi ve kabul edilmesi meslekten süresiz atılma ihraç etme gerçekleştirilebilecek bir yapının olması. Bu şekilde kurulmuş demokratik bir yapı. Yaşanan siyasi bir topla ne kadar karamsar olursa olsun insan hayatını bu çağımızda 21. Yüzyıl dünyasında karayolu’nun yapımı, barajların yapımı bir refah ve mutluluk çağın getirdiği her şeyi insan tarafından kullanılmasının aracıdır bizim mesleğimiz” şeklinde konuştu.