Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclisi ile Encümenince 2014 yılında alınan karalar ile 2015 yılının icra planının gerçekleştirildiği gibi 2015 yılının yatırım programının da belirlendiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi 2014 yılı içerisinde Belediye Meclisince 411, Belediye Encümenince ise 1920 karar alınarak yürütmenin yerine getirildiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç"Melikgazi Belediyemiz örnek ve referans belediye gösterilmektedir. Bunun temelinde koordineli, uyumlu, işbirliği ile rasyonel çalışma gelmektedir. Ancak en önemlisi yatırım planların geleceğe açık ve akılcı olmasıdır. Biz gün kurtarmaya yönelik yatırım yapmıyoruz. Bu planlamada da Meclis Kararları ile Encümen kararların büyük katkısı vardır. Özellikle meclis kararları ilçeyi yönlendirici, ileriye dönük ve geleceği planlayan kararlardır. Encümen kararları ise günlük çalışmaları planlayan ve kolaylaştıran kararlardır“ dedi.

1920 Encümen Kararının yüzde 35’nin idari, yüzde 25’nin mali, yüzde 40’nın imar, meclis kararların ise yüzde 15’nin idari, yüzde 5’in Mali, yüzde 80’nin ise imar ile ilgili olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç,planlı, sağlıklı ve modern gelişime paralel olarak bu mekânlarda yaşayan bireylerin sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel çalışma ve etkinliklerde bulunulması gerektiğini sözlerine ekledi.