Melikgazi belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yoğun bir çalışma programı sonrası belediyeye ait araçların kışlık bakım ve onarıma alınmaya başladığını söyledi.

Belediye bünyesinde 297 taşıt ve iş makinesi bulunduğunu ve bunlardan sadece 61 adetinin otomobil, panelvan, minibüs ve otobüs gibi araçlar olduğunu geri kalan araçların tamamının iş makinesi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, araçların periyodik bakım ve onarımlarının sürekli yerine getirildiğini egzoz muayenelerin düzenli yapıldığını kaydetti.

Belediye araçların birer kamu malı olduğunu bu neden ile düzenli ve itinalı bir şekilde araç bakım, trafik sigortası, kasko ile araçların belirli kilometrelerinde yapılması zorunlu parça değişimlerinin kendi atölyelerinde gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:

“Melikgazi Belediyesi olarak 600 bin m2lik alanda hizmet veriyoruz. İlçenin doğu ile batısı arasında 60 km yol aralığı bulunmaktadır. Bu geniş alanda hizmet verirken tabi ki araçlara büyük iş düşmektedir. Belediye piyasada denetimi için, temizlik işleri denetim ekipleri için sürekli çalışan araçlar bulunmaktadır. Ayrıca belediyemize ait 65 adet dozer, greyder ve kepçe gibi ağır iş makinesi bulunmaktadır. Bu araçların dahi bakımı ve onarımı kendi atölyelerimizde yapılmaktadır. Yoğun bir çalışma temposundan çıkan araçlar kışlık bakım ile adeta yenilenmektedirler. Kışlık yağ, antifiriz ve filtre değişimleri yapılmaktadır. Ayrıca yoğun kar yağışlı günlere ağır iş makineleri ile kamyonlar bu sefer kar taşıma işlerinde kullanılmaktadır. Melikgazi araçların tekerlekleri 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. “