Kayseri Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde Kayseri ve İlçelerinde toplam 40 okula 100 tane Satranç masası takımı dağıtımı töreni yapıldı.

Kayseri Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay’ın düzenlediği kampanya ile Kayseri ve çevresindeki toplam 40 liseye verilecek olan 100 satranç masası takımı Kayseri Valisi Orhan Düzgün tarafından okullara teslm edildi. Ayrıca programda Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Felahiye’de üniversite sınavında ilk 3’e giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün “Buraya iki farklı amaçla ilimize gelen iki farklı grubun programı için burada bulunuyoruz. Birincisi Felahiye Kaymakamlığımızın bir projesi olan lise öğrencilerimizin üniversite ortamını görmesi oralarda üniversite öğrencileriyle beraber ders sırasında sohbet etmek ve buna dayanak olarak da daha bilinçli bir tercihte bulunmaları oradaki okulların fakültelerin ve eğitim öğretim konuları hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlenmiş olan güzel bir bilgilendirme toplantısıdır” dedi.

Düzgün “ Bu proje vesilesiyle ben değerli kaymakamımızı ona yardımcı olan eğitim teşkilatımızın değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Ayrıca geçtiğimiz yılda yine Felahiye ilçemizden ilk üçe giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bugün üniversiteye gelecek olan öğrencilerimizin de tabi üniversiteye hazırlanma konusunda daha şevkle çalışacaklarını biliyor ve inanıyorum” diye konuştu.

“ Diğer programımızda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Yeşilay başkanlığımız tarafından okul müdürlüğümüz ve öğrencilerimizin sosyo-kültürel bakımdan etkin öğrencilerimizin dersler dışında ki vakitlerini daha iyi değerlendirmelerini sağlamak, onların zeka gelişimlerine katkıda bulunmak için satranç takımlarının dağıtım törenleri var” diye konuşan Vali Düzgün “ Okullarda ve dersliklerde kullanılabilecek ya da diğer salonlarda kullanılabilecek şekilde 100’ün üzerinde satranç takımları okullarımıza dağıtılacak. Onun için de bugün Akkışla ilçemizden başlayarak birçok okul müdürlerimiz buradalar. Ben bu proje dolayısıyla da Yeşilay başkanımıza, gençlik ve spor müdürlüğümüze ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Her 2 projenin de belirtilen amaçlara ulaşması doğrultusunda başarılı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.