Büyükşehir Belediyesi tarafından Harikalar Diyarı içerisine yaptırılan Kayseri Bilim Merkezi henüz kapılarını ziyaretçilerine açmadan örnek oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Bilim Merkezi yapmak için çalışmalara başladı ve bu çalışmalara ışık tutması için Kayseri Bilim Merkezi’ne bir inceleme gezisi düzenledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden daire başkanları ve diğer yetkililer ile Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan heyet, Kayseri Bilim Merkezi’ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman tarafından gezdirilen heyet, Kayseri’nin örnek projeler geliştirmeye devam ettiğine vurgu yaptı.

"KAHRAMANMARAŞ İÇİN REFERANS"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fatih Yanardağ, Kahramanmaraş’ta Bilim Merkezi sürecinin yeni başladığını, Kayseri’nin ise çok başarılı bir noktaya getirmiş olduğunu gördüklerini belirtti. Yanardağ, "Hem mekan tertibi, hem proje, hem tasarım, hem alanın genişliği noktasında Kayseri’ye yakışan bir bilim merkezi olacağı kanaatindeyim. İnşallah açılışında da gelip göreceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki’yi böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için tebrik ediyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Mesut Bilginer de, Kayseri Bilim Merkezi’nin Kahramanmaraş için referans olacağını belirterek, Bilim Merkezi binasını gezdiklerini ve hayran kaldıklarını söyledi.