Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı Mustafa Tekin, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Unutturma çabalarının arttığı günümüzde Mustafa Kemal Atatürk çok daha büyük önem kazanmıştır" dedi.

Tekin, emperyalizmin Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki emellerinin hala bitmediğini ve her fırsatta kendisine büyük bir ders veren Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmanın yollarını aradığını kaydetti. ADD Şube Başkanı Tekin’in açıklamasında, şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılış günü olan 10 Kasım’da, onun fikirlerini, söylemek istediklerini ve eserlerini daha iyi anlamak zorundayız. Bugün içinde bulunduğumuz durumdan daha vahim olan koşullarda emperyalizme ve yedi düvele ağır bir tokat indiren Mustafa Kemal Atatürk’e her vesileyle saldırma alışkanlığı içinde olanlar Türk Milleti’nin ona duyduğu saygı ve sevgi seli içinde boğulmaya mahkumdur. Çözüm diye diye Vatanımızın ve Milletimizin bütünlüğü parçalanmaya götürülmekte olsada, terör örgütleri ile mücadele yerine müzakereye başlanmış, son noktada Suriye başta olmak üzere komşu ve kardeş ülkelerinin parçalanması için ABD ve terör örgütleri ile iş birliğine gidilmiş, şanlı bayrağımıza ve Atatürk anıtlarına saldırılara göz yumulmuş yetmemiş yetkililer kontrolü kaybettiklerini açıkça ifade etmişlerse de milletimiz bu tehlikeyi görmeye başlamıştır. Daha zor günleri el birliği ile aştık yine aşacağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayrıldığı 10 Kasım daha da önem arz etmektedir. 10 Kasım tarihini sıradanlaştırmak, unutturmak çabaları da açıkça görülmektedir."