Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite olarak liderlik pozisyonu alacak, kararlı ve yetenekli genç kızlar yetiştirmek istediklerini söyledi.

Washington DC merkezli hükümet ilişkileri ve stratejik iletişim danışmanlığı şirketi APCO Worldwide’ın Anadolu’nun gelecekteki genç kadın liderlerine yönelik Anadolu Dişi Kaplanları Mentorluk Eğitim Programı Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) yapıldı.

APCO’nun 30. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak APCO İstanbul ofisi, gelecekte liderlik pozisyonları alma potansiyeli taşıyan genç kadınlara yönelik düzenlenen ve geliştirilen mentorluk eğitim programı, AGÜ Sümer Kampüsü, rektörlük konferans salonunda gerçekleştirildi.

AGÜ Gençlik Fabrikası iş birliğiyle gerçekleştikten programın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Kadınlarımızın iş hayatında daha çok yer almasını sağlayarak ilerde liderlik pozisyonunu alacak, kararlı ve yetenekli genç kızlarımızın yetişmesini istiyoruz” dedi.

Türkiye’de liderlik pozisyonundaki kadınların sayısının azlığını istatistiklerle anlatan Sabuncuoğlu, şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de kadın Ceo’ların oranı yüzde 12, kadın büyükelçi yüzde 10, milletvekili yüzde 14. 4, kadın valiler yüzde 1.25, belediye başkanı yüzde 4.93, rektörler yüzde 6.25 olarak sıralanıyor. Türkiye’de bayan erkek oranına baktığımızda bu oranın yüzde 50 ile aynı olduğunu görüyoruz.

Lider, girişimci yöneticiler arasında kadınlarımızın sayısı çok az. Türkiye’de işsizlik son rakamlara göre yüzde 10’a yaklaşmış durumda.

Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke. Genç nüfus oranındaki işsizlik oranı ise yüzde 19. Yüksek öğretimden mezun olan genç nüfusa baktığımızda da işsizlik oranının yüzde 29 olduğunu görüyoruz.”

APCO Worldwide İstanbul Ofisi Genel Müdürü Zeynep Dereli ise iş hayatında en önemli şeyin sevilen işi yapmak olduğunu kaydetti.

“İşinizi sevgiyle, heyecanla ve aşkla yapın. Bu size başarıyı getirecektir” diyen Dereli, programa katılan kadınlara dünyadaki kadın liderlerin ve güçlü kadın figürlerinin sözlerinden örnekler vererek, kadınları öne çıkmaya, lider olmaya davet etti.

Daha sonra yapılan atölye çalışmalarında da programa katılan iş kadınları, diğer katılımcılarla ve üniversite öğrencileriyle iş yaşamına dair bilgi ve tecrübelerini paylaştı.