Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü ( AGÜ Spor ) Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda karşılaştığı Mersin BŞB. önünde 83-62’lik skorla galip geldi.

Rakibi karşısında Tanisha Wright, Kaltsidou, Pınar Demirok, Laura Nicholls ve Lara Sanders beşiyle sahaya çıkan kırmızı-beyazlı ekip seyircisi önünde oynadığı karşılaşmada ligdeki galibiyet serisini sürdürmüş oldu.

İlk çeyrekte başa baş giden karşılaşmada Mersin BŞB. daha yüksek yüzdeli hücum edince ilk çeyrek 21-16 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi. Çekişmeli giden ikinci çeyrekte basketbolcularımız son iki dakikadaki etkili oyunuyla rakibini yakalayıp öne geçmeyi başardı ve devreye 43-41’lik AGÜ Spor üstünlüğüyle girildi. 3.çeyrekte de skor üstünlüğünü elinde tutan AGÜ Spor oyuncuları son çeyreğe 61-56’lık üstünlükle girerken, son çeyrekte fark daha da açıldı ve ekibimiz maçtan 83-62’lik skorla galip ayrıldı. Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan AGÜ Spor oyuncusu Cansu Aslan, ‘’Bizim için güzel bir galibiyet oldu. Seriye galibiyetle devam etmek bizim için çok önemli. Hem birliktelik hem de diğer bir maça hazırlanmak adına bize çok büyük motivasyon oluyor. Kazandık ve bunun için çok mutluyuz" dedi.

AGÜ Spor Koçu Ayhan Avcı’da ligin önemli ve dişli takımlarından biriyle oynadıklarını belirterek güçlü bir takımla karşılaştıklarını söyledi. Avcı, "İyi bir kadro kurmuşlar. Avrupa kupalarında ve ligde iddialılar. Türkiye liginde ilk 3’te olmak istiyorsak ve daha yukarıyı hedefliyorsak, bu tip maçları kazanmamız gerekiyordu. Bu da o maçlardan biriydi. Birinci yarının çekişmeli geçmesi çok normal. İkinci yarıda çok büyük efor koyduk. İkinci yarılarda genelde bunu yapabiliyoruz. Rotasyonlarımız devam ediyor. Türkiye liginde mağlubiyet almadan devam etmek bence çok önemli. Zorlu bir yoldan geçiyoruz. Mersini tebrik ediyorum, çok iyi bir takım kurmuşlar. Herhangi bir kayıp olmadan hedefimize doğru emin bir şekilde ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ligde 3’te 3 yapan AGÜ Spor’da Lara Sanders 17 sayı, 12 ribaund, 2 blok, Tanisha 16 sayı, 5 asist, 3 ribaund, Kaltsidou 13 sayı, 3 asist, 2 ribaund, Marginean 17 sayı ve Pınar Demirok 14 sayı, 7 ribaund ile sonuca katkı yaptı.

AGÜ Spor ligdeki 4’üncü maçında ise Edirne Belediyesi Edirnespor’a konuk olacak.