Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ’Mimarlık Buluşmalarında’, ’Engelsiz Yaşam İçin Mimarlık’ konulu seminer düzenlendi.

Üniversitede düzenlenen etkinlikte konuşan İstanbul Gedik Üniversitesinde öğretim üyesi Mimar Özlem Belir, “Bugün herkes için erişilebilirlikten yani evrensel evrensel tasarımdan bahsetmek istiyorum. Tekerlekli sandalye ve görme engellinin dışında da normal bir insan dahi bazı mimari çözümsüzlükler nedeniyle engelli duruma düşüyor. Çevre etkisi ve içinde bulunduğu geçici durumlar etkisiyle, onun için tasarımlarımızın herkese hitap etmesi lazım. Bu yönde çalışmalar yapıyorum" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesinde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Erkan Polat ise, “Engelliler ile ilgili 20 yıla yakındır çalışma yapıyorum. Ben genelikle engellilerin kullanabilecekleri mekanlar üzerine çalışmalar yapacağız. Bugün burada da ’Kentsel Mekan ve Engelliler’ konulu bir sunum yapacağım. Umarım faydalı olur" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Burak Asiliskender de, “Bu bizim önemsediğimiz etkinliklerin başında geliyor. Ürettiğimiz akademik bilgiyi bir faydaya çevirme niyetindeyiz. Üretilen bilgilerin toplumla paylaşılmasını sağlamak gibi hedeflerimiz var. Bu niyetle de bugün 20’incisi olan etkinliğimizi açıyoruz" şeklinde konuştu.