Abdullah Gül Üniversitesi(AGÜ) öğrenen odaklı yaklaşımı ile geleceği şekillendirecek bireyler yetiştirme vizyonunu doğrultusunda “Dil eğitimi, Eğitim Teknolojileri ve Öğrenci Otonomisi” konulu uluslararası bir konferans düzenleyecek.

Dil Okulu tarafından, AGÜ Sümer Kampüsü’nde 24-25 Nisan 2015’de düzenlenecek olan konferansta “öğrenen otonomisinin artırılması” amaçlanıyor. Bu amaca ulaşmaya çalışılırken "eğitim teknolojileri ve geleneksel eğitim metotlarının harmanlanması (blended learning)” da ele alınacak.

Konferansa, Türkiye ve yurtdışında bulunan Dil Okulları ve Eğitim Fakültelerinden dil eğitimi, eğitim teknolojileri ve öğrenen otonomisi konularında alanında uzman kişiler katılacak. Konferansın ana konuşmacıları ise bu alanlarda dünya çapında tanınan eğitimci ve yazarlar olan Prof. Dr. Gary Motteram, Nik Peachey ve Nicky Hockly olacak.

Konferansta sunumlarını paylaşmak isteyen katılımcılar 02 Ocak 2015’e kadar çalışmalarını konferans komitesine gönderebilecek. 5 kişi tarafından oluşan komite tarafından ön elemeden geçerek onaylanan sunumlar 19 Ocak 2015’de açıklanacak. Sunumları onaylanan katılımcıların 06 Şubat 2015 tarihine kadar kesin kayıt yaptırmaları gerekecek.

Konferans koordinatörü Ray Wiggin, konferansın Kayseri’de bu alanda yapılacak ilk uluslararası konferans olma özelliği taşıdığını belirterek, etkinliğin hem AGÜ Dil Okulu’nun hem de AGÜ’nün ulusal ve uluslararası tanınırlığı artıracağını söyledi.

Wiggin ‘’Konferansın AGÜ’nün prestijini ciddi anlamda artıracağına inanıyoruz. İki günlük konferansımız “Dil Eğitimi, Eğitim Teknolojileri ve Öğrenci Otonomisi” alanında dünya çapında tanınan eğitimci ve yazarların ana konuşmalarıyla başlayıp farklı sunum ve grup çalışmaları ile devam edecek. Bu konferansın AGÜ Dil Okulu ile diğer eğitimci ve kurumlar arasındaki işbirliği ve tecrübe paylaşımını artıracağına inanıyoruz.’’ dedi.

Konferansın ana amaçları; ‘’AGÜ’nün ulusal ve uluslararası tanınırlığını artırmak, AGÜ Dil Okulu’nun tecrübelerini paylaşmak, eğitim teknolojileri ile öğrenci otonomisi alanında kişi ve kuruluşlarla işbirliğini artırmak ve üniversiteler arası kültür paylaşımını sağlamak’’ olacak.

Konferans hakkında bilgi almak ve katılım sağlamak isteyen kişiler agusl15.agu.edu.tr internet adresinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.