Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Halkı bilgilendirici, bilinçlendirici ve sosyal ile kültürel gelişime yönelik Halk seminerlerine önem verdiklerini ve toplumun en küçük kurumu olan aile konusunda yeni bir seminer gerçekleştireceklerini söyledi.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi doğrultusunda ‘Ailede Huzur Ebeveynlerin Tuzakları Semineri’ konu başlığında halka açık olarak verilecek seminere herkesin davetli olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, seminerin 18 Kasım 2014 günü saat:15.00’de Melikgazi belediyesi Kültür Merkezinde verileceğini kaydetti.

Aile huzurunun ve saadetinin son derece önemli olduğunu çünkü aile de başlayan huzursuzluğun topluma şiddet, öfke ve kavga olarak yansıdığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Melikgazi Belediyesi için eğitim çok önemlidir. Gerek okullarda verilen eğitim, gerek ise beceri ve sanat kursları ile verilen mesleki eğitim gerek ise halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile yapılan bu tür eğitici seminerler son derece önemlidir. Eğitimsiz bir toplum her zaman kavgaya, kargaşaya ve huzursuzluğa hazırdır. Bunun için aileden başlayan huzur, güven ve sevgi ortamı bireyi topluma hazırlar. Bunun için aile içi barışa, huzura ve birliğine önem veriyoruz. Verilecek bu seminerde evde hangi zamanlarda huzursuzluk artar? Çocuklar öfke ve asabinin nedeni? Çocuklarda sabırsızlığın sebebi? Ane-baba ve çocuklar arası iletişim? Çocuklara model olma? Otorite nedir? Ailede huzur için gerekenler neler? Gibi konular ele alınacaktır. Seminerimize herkes davetlidir. ”

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, halka açık bu tür seminerlerin devam edeceğini ve semtlerdeki sosyal ve spor tesislerinde de bu seminerlerin devam ettirileceğini sözlerine ekledi.