AK Parti Kayseri Teşkilatı, Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde yapılan seçimlerle 5. Olağan İlçe Kongreleri’nin startını verdi.

Kongreler sonucunda, Sarız ilçesinde mevcut Başkan Cesur Abdullah Kınık ile yola devam edilirken, Pınarbaşı ilçesinde Tuncay Altıparmak’ın yerine Türkay Kara ilçe başkanlığına seçildi.

İlk olarak Sarız Belediye Düğün Salonu’nda yapılan, Sarız 5. Olağan İlçe Kongresi’ne AK Parti Kayseri Milletvekili Prof Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, İl yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Gülcan Cengiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof Dr. Pelin Gündeş Bakır, Sarız’ın coğrafi olarak Kayseri’ye en uzak, kalbimize ise en yakın ilçesi olduğunu belirterek, "Demek ki kalbe yakınlık mesafelerle ölçülmüyor. İnsanlarımız yapılan şeyleri çok çabuk unutuyor. AK Parti ile nerelerden, nerelere geldiğimizi unutmamamız lazım. Sarız, Kayseri’ye en uzak ilçemiz. Bundan yaklaşık 20-25 sene önce Sarız’a gelenler aynı gün içinde geri dönemezmiş ve burada bir gün misafir edilirmiş. Ama şimdi, Ak Parti iktidarı ile otoban yollar yapılarak, uzaklar yakın oldu. Ne kadar uzağa gidersek gidelim, otoban yolar sayesinde aynı gün içerisinde geri dönebiliyoruz.

Geçen hafta Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katıldım. Orada üç ana başlık altında bir konuşma yaptım. Birincisi, Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri. İkinci konu Orta Doğu. Üçüncü konuda Türklere Avrupa’da vize muafiyeti. Orada Türkiye’nin nerelerden, nerelere gelmiş olduğunu anlattığımız zaman Avrupalı muhataplarımızın morallerinin son derece bozulduğunu fark ettim. Çünkü Avrupa’da son yılda büyüme yüzde 0.2 Bizde sadece geçen sene, büyüme oranı yüzde 4’tü. Avrupa ekonomisi bir çıkmaza, dar boğaza girmiş durumda" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, "Kongreler bizim açımızdan, birlik ve beraberliğimizin tescil edildiği, çalışmamızın ve parti içi dayanışmamızın, ülke siyasi tarihine örnek olarak sunulduğu süreçlerdir." diyerek sözlerine başladı.

AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar milletin teveccühünü hiç bir zaman boş çıkarmadığını belirten Özden, " Kongrelerimizi şenlik ve bayram havasında geçireceğiz. Sarız da Bismillah diyerek kongremizi başlattık. İstişareye önem veren bir düşünce ile seçimlerimizi yapıyoruz. Tüm ilçelerimizde büyük bir uzlaşı ile tek liste ile seçime gitmek hem genel merkezimizin hem bizlerin arzusudur. Ayrılık gayrilik olmasın diye mücadele ediyoruz. Birlik ve beraberlik zedelenmesin diye mücadele ediyoruz. Çoklu listede çok kıymetli arkadaşlarımız aday çıkıyor. Hepsi birbirinden değerlidir. Ama seçim sonucunda bazı kardeşlerimizi kaybediyoruz. Biz tek listeyi bir dayatma değil, istişarenin bir sonucu olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kongreye tek liste ile giren, mevcut başkan Cesur Abdullah Kınık yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Günün ikinci ilçe kongresi ise, Pınarbaşı ilçesinde yapıldı. Burada da yapılan konuşmaların ardından, seçime geçildi. Burada da kongreye tek liste ile giren, Türkay Kara, eski ilçe Başkanı Tuncay Altıparmak’tan görevi devraldı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Pınarbaşı eski İlçe Başkanı Tuncay Altıparmak’a görev süresi boyunca yaptığı fedakarca çalışmasından dolayı plaket verdi.