AK Parti İl Başkanlığında uygulanan nöbetçi vekil uygulaması kapsamında nöbetçi vekil olan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, çözüm sürecinin kararlılıkla yürütüldüğünü söyledi.

Parti binası toplantı salonunda açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Bildiğiniz üzere Türkiye gündemi yoğun. 1 yıldan bu yana devam eden önce yerel seçimler, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 62. hükümetimiz kuruldu. Bu zaman çerçevesinde önemli çalışmalar yaptığımızı belirtmek istiyorum. Ayrıca bildiğiniz üzere bütçe görüşmelerimiz oluyor. Bütçenin 473 milyar TL ile kapandığı belirlendi. Bu bütçede eğitime 87,5 milyar TL ayırarak eğitime verdiğimiz önemi gösterdik" diye konuştu.

Tamer ayrıca, "Bildiğiniz üzere çözüm süreci devam ediyor. Bizim için ilkesel bir süreç olduğunu her zaman söyledik. Şiddete ve ayrımcılığa son vererek barışçıl bir ortam için çalışmalar yürüttüğümüzü söylemek istiyorum. Burada önemli olan Mehmetçiğimizin ölmemesi, annelerin ağlamaması. Bu bağlamda süreç devam ediyor" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Tamer, "2015 yılı seçimleri öncesi kongre süreci yaşadık. İlçe kongrelerimizi bitirdik. Önümüzde il kongremiz var. İlçe kongrelerinde olduğu gibi il kongresi de iyi bir şekilde geçecektir. Bu bağlamda yapılacak seçimlerin hayırları getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tamer yaptığı konuşmanın ardından, basın mensupları ile sohbet ederek kamere ile basın mensuplarını çekti.