Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, torba yasa yapılandırmasının ardından araç muayene istasyonlarında yığılma olduğunu belirterek, Kayseri’de araç muayene istasyonlarının arttırılmasını istedi.

Otomobil piyasasında hareketlilik yaşandığını belirten Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, "Bedelli askerliğin çıkmasının buna bir etkisi var. Fakat bu hareketliliğin daha akıcı ve düzgün olabilmesi için bizimde isteklerimiz var. Son zamanlarda devletin yapmış olduğu torba yasa yapılandırmasından dolayı araç muayenesinde geçmişe dönük olarak cezaların indirilmesi araç muayenesinde yığılmalara sebep verdi. Bunun da düzeltilebilmesi içinde muayene istasyonu akşamları mesai yapmasını istiyoruz. Muayene istasyonlarında yoğunluk oluyor. Bu durumda da esnafımızın işi yavaşlamaktadır. Aracı satış noktası noterdir. Notere gittiğimizde muayenesi olmayan aracın satışı yapılamıyor. Satışının yapılabilmesi için muayene yapılması lazım" diye konuştu.

Atabey ayrıca, "Muayene istasyonundan randevu alıyoruz. Randevular 3-4 gün doluluk veriyor. Muayene istasyonuna gidiyoruz aşırı bir yoğunluk var. Ben buradan muayene istasyonu yetkililerine ve devlet büyüklerimize sesleniyorum. Şehrimize yeni bir muayene istasyonu yapmalarını temenni ediyorum. Neden? diye sorarsanız şehrimiz artık büyümüştür, gelişmiştir ve değişmiştir. Bir İncesu tarafında muayene istasyonumuz var bir de Güneşli tarafında muayene istasyonumuz var. Bir tanede daha muayene istasyonu yapılarak bizim esnafımızın elinin güçlenmesini ve rahatlamasını istiyorum. Tüm vatandaşımızın daha düzgün hizmet alabilmesi için muayene istasyonunu arttıramıyorlarsa mesaili siteme geçilsin. Ayrıca devlet büyüklerimiz ve bizim otomobil sektörüyle uğraşan esnafımızın muayeneden muaf tutulmasını istiyorum. Çünkü benim elimde 30-35 tane aracım var. Her aracı muayene ettirmek bana baya bir külfet getiriyor. Her araç külfetimiz araç başı 200 lira 30 araç demek 6 bin lira bana masraf getiriyor. Esnafımızın da muayeneden muaf tutulmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.