Çıkarılan Torba Yasa’nın muayenesini geciktiren sürücülerin de yüzünü güldüreceğini söyleyen Güneşli Araç Muayene İstasyonu Amiri Erdinç Çenebaşı, "Araç sahipleri yüzde 5 ceza bedeli yerine yedide bir oranında fark ödeyebilecekler" dedi.

Güneşli Araç Muayene İstasyonu Amiri Erdinç Çenebaşı, "İstasyonumuz 2008 yılın da hizmete başladı. O günden bugüne araç muayenesi ile ilgili olarak Kayseri’de iki ayrı istasyonda İncesu ve Güneşli olmak üzere sabit istasyonumuz var. Ayrıca ilçelerde de mobil istasyonlarımızda da hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Traktör sahiplerini memnun edecek bir çalışma içine de girdiklerinin altını çizen Çenebaşı, "Türkiye’de sadece 11 İl’e verilmiş bir hizmeti traktör mobil istasyonunu hizmete sokmuş oluyoruz. Eylül ayı itibariyle bu muayene istasyonuyla da sadece traktörlere köylerde yerinde traktör hizmeti vermiş oluyoruz. Bu bizim için çok önemli bir başlangıçtı. Özellikle traktör sahiplerinin sabit istasyonlara gelmediklerinden çok büyük şikayetleri mevcuttu. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sevgi Esen hanımda talepleriyle de dediğim gibi tüm Türkiye’de sadece 11 İl’e verilen bu hak bizede verilmiş oldu ve Ulaştırma Bakanlığının desteğiyle şu anda köylerimizde traktör sahiplerine traktör ücreti muayenesi vermeye devam ediyoruz" diyerek, traktör sahiplerine müjde verdi.

Güneşli istasyonunda günlük 400 kadar ve 300 kadar da İncesu istasyonuna muayene hizmeti verdiklerini söyleyen Erdinç Çenebaşı, "Keza 65 adet traktör mobil istasyonumuzda ve 35 adette diğer mobil istasyonumuzda ilçelerde yaptığımız mobil hizmetinde araçlara hizmet vermekteyiz" dedi.

Hükümet tarafından Torba Yasa çıkarıldığını hatırlatan Erdinç Çenebaşı, "Bildiğiniz gibi torba yasa geçmişe dönük olan devletin kendi alacaklarını hem taksitlendirme hem de bir kısmını özellikle gecikme bedellerinde affetmesi hususunda çıkarılmış bir yasa araç sahiplerinin de menfaatine olacak. Buradan araç sahiplerinin menfaatleri şöyle; biz her ay için gecikme bedeli olarak müşterilerimizden yüzde 5 oranın da gecikme ücreti talep ediyorduk ki bu talep edilen gecikme ücreti sadece vergi dairelerinin bizden istedikleri ücretlerdir. Kesinlikle aslın da TUVTÜRKLE birebir ilgili ücretler olmayıp, devletin kendi alacağı için istediği ücretlerdir. Devlet kendi alacağı için bu ücretleri yapılandırmaya gitti, vatandaşların yararına şuanda gecikme bedellerini yüzde 5 değil toplamda yedide bir oranın da dediğimiz bir farkla sadece enflasyon oranından doğan farkı almaktalar.

Bazı örnekler vermek gerekirse özellikle uzun süredir muayenesini yaptırmamış araç sahiplerine çok büyük faydalar sağlıyor. Mesela 10 yılı geçmiş ve 10 yıldır muayenesini yaptırmamış bir minibüs için 991 TL yerine 120 TL bir ücret keza 10 yıldır muayenesini yaptırmamış bir traktör için 510 TL yerine 62 TL gibi yedide bir oranın da indirimler söz konusu" diye konuştu.