Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Belediye sınırları içerisinde yer alan asansörlerin bakım ve işletmelerin 18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan yönetmeliğe göre özel sektörce yaptırıldığını söyledi.

TS EN ISO/EC 17020 standartlarına göre akredite olmuş

Aynı yönetmeliğin revize edilen “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine” göre 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansörlerin yıllık bakımları yetki belgesi alan ve bulunan firmalarca yapılacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Belediye sınırları içerisinde yer alan yeni yapılan inşaatlar ile yapılmış olan tüm asansörlerin denetimlerinin özel sektörce yapılmaktadır. Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe istinaden TS EN ISO/EC 17020 standartlarına göre akredite olmuş A Tipi Muayene kuruluşları tarafından yapılmaktadır” dedi.

özel firmalar denetimde yetkili…

Belediye olarak asansörlerin yıllık bakım ve ruhsat işlerinin 2012 yılında kadar kadar Melikgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce yapıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat ve statik kontrollerin yapı denetim şirketlerine verilmesi sonrası asansörlerinde bundan böyle özel firmalarca yapılacağını kaydetti.

Belediyeler denetleyen kurum olarak…

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel yönetimlerin yani belediyelerin uygulayan, icra eden ve yerine getiren birer kurum olmaktan çıkarak gitgide denetleyen kurum olma özelliğe yöneldiğini sözlerine ekledi.