Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yavuz Navruz, Kayserispor-Osmanlıspor maçı sonrasında basın mensuplarının üzerine yürüyen Teknik direktör Osman Özköylü’yü şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Kayseri Şube Başkanı Yavuz Navruz, "Öncelikle Osman Özköylü maçın başında top toplayıcıya sözlü saldırıda bulunarak oyunu başında maçı gerdi. Özköylü, ortamı gererek anlamsız bir tepki gösterdi" dedi.

Navruz, "Özellikle Fırat Aydınus’un konuşmaları dikkate alınırsa Osman Özköylü’ye ’yaptığın iş doğru değil ortamı geriyorsun’ dediği net bir şekilde görüldü. Maçın orta hakemi Fırat Aydınus’un vermiş olduğu kararlar bence yerindeydi. Gösterdiği kırmızı kart ve penaltılar doğruydu" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Özellikle maçtan sonra daha basın toplantısına başlar başlamaz maçın başında yaptığı gerginliğin aynısını basın mensuplarına da yaptı. Ortada henüz bir soru yokken, ki basın mensubu soru da sorabilir. Soruyu ya cevaplandırırsınız, yada cevaplamama hakkınızı kullanırsınız. Tepki göstermek hırçınlaşmak, basın mensubunun üzerine yürümek, el kol hareketi yapmak Osman Özköylü gibi başarılı bir teknik direktöre yakışmadı.

Türkiye’nin neresinde olursa olsun, her fırsatta her mağlubiyetin ardından teknik direktörler ve futbolcuların medyaya yönelik bu çirkin saldırılarını ASGD Kayseri Şubesi olarak şiddetle kınıyoruz . Bu yenilgiye mazeret olmamalı. Futbol üç sonuçlu bir oyun. Ama sonunda bu bir oyun."