Kayseri Acil Tıp Teknisyeni Derneği(ATTDER) sağlık personellerine yapılan saldırılara tepki göstererek, "Can kurtarırken can vermek istemiyoruz" dedi.

Kayseri Acil Tıp Teknisyeni Derneği (ATTDER), dün Melikgazi ilçesine bağlı Cennet Mahallesi’nde meydana gelen olayda, sağlık personellerine yapılan saldırıyı kınadı. ATTDER adına konuşan Enes Erken “Her hastaya kendi yakınıymışçasına koşan, insanlara yardım etmeyi ve hayat kurtarmayı kendisine misyon edinmiş insanlara karşı yapılan bu muamele, tam anlamıyla insanlık dışıdır” dedi.

Erken “Bu şiddeti körükleyen tüm özel ve tüzel kişilere de 112 personellerinin hasta ve yakınlarından daha savunmasız olabilecek olaylara karşı tamamen korunmasız olduklarını bir kez daha hatırlatırız. Asker ve polislerden sonra en çok şehit veren gruplar arasındaki yerini vicdan yoksunu kişiler tarafından sağlık personellerine yapılan saldırıların hiçbir haklı tarafı yoktur” diye konuştu.

"Can kurtarırken can vermek istemiyoruz" diyen Erken “Bizler, görevini layığıyla yerine getirirken sağlık personelleri olarak, can kurtarmaya çalışırken can vermek istemiyoruz. Canını hiçe sayarak görevlerini yapmaya çalışan ekip arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, insanlıktan nasibini almamış kişiler tarafından ekibimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Suçluların bir an önce tespit edilip gereken cezaları almalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.