Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyesevler başta olmak üzere mahallelerin alt yapı, yol, kaldırım ve asfaltı gibi donanımlarına Avrupa Modeli verdiklerini söyledi.

Başkan Mustafa Çelik, Erciyesevler Mahallesi, Enginar Caddesi ve ara sokaklarda devam eden alt yapı, yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarını AK Parti Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım ve Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç’la birlikte inceleyerek “Kayseri’de ilk defa bu caddede uyguladığımız çalışmalarda sadece Kocasinan’a özgü bir taş kullanıyoruz. Kilit parkelerin yerine bunu tercih ettik. Avrupa’da kullanılan tarzdaki kaldırımların aynısını biz de burada uyguluyoruz" dedi.

Başkan Mustafa Çelik, "Giriş rampalarını sadece engellilerimiz için değil bütün vatandaşlarımız için zeminle eşitledik. Araçların park yerlerini dikey ve yatay olarak kompakt bir şekilde yaptık. Burada ilk olarak uyguladığımız bu tarzı Mimarsinan, Fevziçakmak, Serçeönü, Sahabiye ve Fatih Mahallesi’nde de uyguluyoruz. Kaldırım çalışmalarından sonra dökülen asfalt, taşmastik diye tabir edilen modifiye ve sıhhatli bir asfalttır. Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullansınlar” şeklinde bilgiler verdi.

Erciyesevler Mahalle Muhtarı Mevlüt Per de yapılan hizmetlerden dolayı çok memnun olduklarını belirterek Başkan Çelik’e teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Genel Merkez Koordinatörü Recep Yıldırım da “Ben 3 dönem belediye başkanlığı yaptığım için yapılan işlere belediyeci gözüyle bakıyorum. Belediye başkanlığım ve milletvekilliği dönemimizde Amerika’dan Avrupa’ya bir çok ülkeyi gezdik. Ama bugün Kocasinan’daki tretuar çalışmaları ve modern asfaltın yapılışını ilk defa gördüm. Sayın başkanımızı tebrik ediyorum. Böyle çalışmalar Avrupa’da var Türkiye’de olmaz sözlerini Kocasinan yıkmış. Yapılan bu çalışmaları daha iyi idrak edebiliyorum. İnşallah bu güzel çalışmalar Kayseri’nin tümüne yayılır. Bizim insanımız böyle güzel işlere layık” ifadelerini kullandı.