Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mobilya Kent’te işyerine ilk taşınan esnafları ziyaret etti, ’hayırlı olsun’ diyerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Mobilya Kent’in Türkiye’nin parmakla gösterilen en büyük sivil toplum kuruluşunun örnek bir projesi olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Çelik, Mobilyacılar Odası ve Mobilya Kent Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çevrim’le birlikte sitedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Mobilya Kent’in; bin 100 işyerinden oluşan ve yaklaşık 7 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Mobilya Kent, ortalama 40 bin kişilik bir nüfusun ekmek yiyeceği bir iş merkezi olacak. Elbette Mobilya Kent’te belediye olarak bize düşen de bu merkezin yol alt yapısını yapmaktır. Bahara kadar bu yolların alt yapısını bitirerek asfaltını tamamlayacağız. Dükkan sahipleri de rahatlıkla işyerine taşınır, hayırlısıyla para kazanmaya başlar ve ekonomimizi büyütür. Biz bunun için gayret ediyoruz” dedi.

Siteye yeni taşınan esnaflardan birini işyerinde ziyaret edip, ’hayırlı olsun, Allah hayırlı kazanç versin’ dileğinde bulunan Başkan Çelik; “Küçük esnaf yeni bir tezgah almak ister ama işyeri küçük olduğu için alamaz. Burada işyerleri daha geniş, bakın arkadaşımız 200 metrekareden 550 metrekare bir işyerine çıkmış. Kendisi de çok mutlu, çok daha hızlı büyüyebileceğini de biliyor. İnşallah buradaki işyeri sahiplerinin her birinde aynı duygu vardır. Ben de senelerce esnaflık yapmış birisi olarak küçük işletmenin, küçük mekanın zorluğunu bilirim. Yılbaşı gelince işyeri sahibi kira isteyecek korkusu her zaman içimizde olur. Burada bütün küçük esnafımız mülk sahibi oldu. İnşallah kafalarında kira ve mekan küçüklüğü derdi olmadan çok daha hızlı büyüyecekler. Mobilya Kent’teki tüm esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Çelik, Mobilya Kent’in Kayseri’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle devam etti, "Yapılan az bir iş değil. Bin 100 dükkanın bu kadar kısa sürede yapılarak hayata geçmesi Türkiye’de başka bir yerde görülmemiştir. Bu iş Kayseri’nin, Kayserililerin azmiyle oluyor. Mobilya Kent’te 20 bin kamyonla 400 bin ton dolgu malzemesi getirerek yolların alt yapısını yapacağız. 3 bin 500 kamyonla 70 bin ton asfalt taşıyıp 350 bin metrekare yolu kaplayacağız. Bu miktar 7 metre genişliğinde 60 km uzunluğunda asfalt yol yapmak demektir. Belediyemizin Fen İşleri ekibine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kar-kış demeden çalışıyor."

Mobilyacılar Odası ve Mobilya Kent Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çevrim de konuşmasında; “Sitemizin çalışmalarını gelip yerinde görerek yönlendirdiği için Başkanımız Mustafa Çelik’e teşekkür ediyoruz. Sitemizin elektrik, su, kanal, doğalgaz ve telefon alt yapıları yeni tamamlandı. Son olarak yol dolgu ve asfalt işlerimiz kaldı. Dolgu çalışmaları da başladı. Ne zaman belediyemize gitsek hiç geri çevrilmiyoruz. Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.