Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyenin mahallelerdeki sinir uçlarını oluşturan muhtarların tüm sıkıntılarını çözerek sıkıntısız bir çalışma ortamı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Geçen hafta içinde 2014 Yılı 2. Muhtarlar Toplantısı’nda Kocasinan Belediyesi sınırları içinde yer alan mahallelerin muhtarlarıyla görüşen Başkan Mustafa Çelik,"Belediyenin mahallelerdeki sinir uçlarını oluşturan, gözü-kulağı olan muhtarların sıkıntılarını çözerek vatandaşa layıkıyla hizmet verebilmelerini sağlamak istiyoruz. Bu amaçla muhtarlara sıkıntısız bir çalışma ortamı oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Başkan Çelik, muhtarlara yeni birer bilgisayar vereceklerini, muhtarlık binalarındaki ısınma sorununu çözeceklerini, eşleriyle birlikte tatile göndereceklerini müjdeleyerek, "Arkadaşlarımız muhtarlık binalarındaki ısınma problemlerini hallediyor. Başkan Yardımcımız İlyas Yıldırım’ı bu konuda görevlendirdik, önümüzdeki günlerde ısınma problemini halletmiş olacağız. Dolayısıyla muhtar ofisleriyle ilgili ısınma sorunu kalmayacak. 117 mahalle muhtarına yeni bilgisayar alarak ortak bir sistem kullanmayı planlıyoruz. Muhtarlarımıza yeni bilgisayarlar vereceğiz. Bu bilgisayarların en iyisini, en ideal olanını seçiyoruz. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacak, bu sene itibarıyla bilgisayarları dağıtacağız. Ayrıca ortak bir yazılım üzerinde çalışıyoruz. Ancak bu sistemin kurulması ve hayata geçirilmesi biraz zaman alacak. İnşallah kısa süre içinde bilgisayarların yazılımını da tamamlayarak teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Muhtarların gece-gündüz, yaz-kış demeden çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını, çoğu zaman dinlenme imkanı bulamadıklarını vurgulayan Başkan Çelik; “İnşallah muhtarlarımıza kısa süreli de olsa eşleriyle birlikte bir tatil yaptırıp dinlendirmeyi düşünüyoruz” şeklinde üçüncü müjdeyi verdi.