Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Başkan Hiçyılmaz, katıldığı ödül töreninde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’un sağlık bilimleri alanında ödül almasından dolayı gurur duyduğunu ve kendisini tebrik ettiği söyledi. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bu yıl 3 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 14 Teşvik Ödülü verildiği törende, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Bilim Ödülü’ne “Nöroendokrinoloji Alanında Kafa Travmasına Bağlı Nöroendokrin Değişiklikler Konusundaki Uluslararası Düzeydeki Çalışmaları” nedeniyle layık görüldü. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve diğer bakanlar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, milletvekilleri ile bilim ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Törende, TÜBİTAK’ın tanıtım görüntülerinin izlenilmesinin ardından Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan müzik grubu tarafından mini konser verildi.