Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk 2014 LYS‘de 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere dağıttığı Tablet PC’lerin 270’incisini üniversiteyi kazanan yürüme engelli Fındık İlkkılıç’ı evinde ziyaret ederek hediye etti.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette Başkan Esat Öztürk engelli vatandaşlara engelsiz bir hayat sürmeleri için belediye olarak her türlü çalışmaları yaptıklarını belirtti. Öztürk, "Biz Yahyalı Belediyesi olarak 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilerimize Tablet PC dağıttık. Bugün 270. Tableti size getirdik. Sen bizim için çok önemlisin. Hepimiz arabaya biniyoruz, yürüyor, koşuyoruz. Hayat devam ettiği sürece engelli olmaya adayız. Bugün siz engelli olabilirsiniz, yarında biz engelli olabiliriz. Ama bu bizim hayata tutunmamıza, hayatta başarılı olmamıza mani değil. Bunun en güzel örneği sensin. Dünya güzeli bir kardeşimizsin, bugün üniversite kazanmandaki, hayata sıkı sıkı bağlanmandaki azmini tebrik etmek için ve tablet pc hediye etmek için buradayız. Tabletimiz inşallah eğitim hayatında sana güzel bilgiler öğrenmene, derslerinde başarılı olmana yardımcı olur” dedi.

Son KPSS sınavında da Türkiye’de ilk 500’e girdiğini belirten Fındık İlkkılıç ise, "Belediyemizin dağıttığı tabletler birini aldım şuanda. Belediye Başkanımıza çalışan öğrencilerimizi teşvik etme açısından böyle bir çalışma yapmış olduğu için teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu etti“ ifadelerini kullandı.