Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, günlerdir beklenen kar yağışının ardından sürücüleri ve yayaları kış kazaları konusunda uyararak "Kışlık lastiklerinizi takmadan yola çıkmayın" dedi.

Başkan Palancıoğlu, karın yağmasıyla beraber 155 kişiden ve 24 araçtan oluşan ekibin Talas’ın en ücra köşesindeki ana ve ara yolları açık tutmak için 3 vardiya halinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, tuzlama ve kar kürüme çalışmalarının devam ettiği ilçede kapalı yolun bulunmadığını belirterek, şu aşamada buzlanmayı önleme çalışmasının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Başkan Palancıoğlu, karla mücadele için bin ton tuz alındığını kaydederek, "Vatandaşlarımızın kışı sorunsuz şekilde geçirmeleri için daha önceden bir dizi önlemler almıştık. Şimdi ekiplerimiz ilçemize yeni bağlanan en uzak noktadaki mahallelerimizin dahi yolunu açık tutuyor. Kar yağışı şuan için bitti ancak, şimdi gece ayazla birlikte buzlama nedeniyle çalışmalar devam ediyor. Bu nedenle sürücülerimizin ve yayaların kışla beraber meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Önlemler kapsamında araç sürücülerinin kışlık lastikle yola çıkmaları can ve mal güvenliği konusunda gereklidir" diye konuştu.