Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Anadolunun her karışında tarihe tanıklık eden eserlerin bulunduğu ve adeta tarihi eserlerin yer aldığı büyük bir müze olduğunu söyledi.

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 596 tescilli tarihi eser bulunduğunu ancak bunların sadece Melikgazi ve Kayseri’nin değil Anadolu ve Dünya Kültür Mirasının birer parçası olduğunu belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, "8. Yüzyıl Emevi Orduları komutanı Battalgazi’nin Kayseri’yi fethi sırasında yaptırmış olduğu Battalgazi mescidi günümüzde de hizmet vermektedir. Battalgazi Mescidi Selçuklular zamanında genişletilmiş ve yapı olarak büyütülmüştür. Kayseri’nin en eski yapılarından olan Battalgazi Camisi ve mescidinde çalışma yapıyoruz. En son 19. Yüzyılda onarılan mescit ve türbe günümüze kadar bir bakım ve onarım görmemiştir. Melikgazi belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi mekânların bakım ve onarım çalışmamıza Battalgazi Cami ve türbesini de içine alarak bu alanda çevre düzenlemesi yapılacaktır. Battalgazi Camisi aynı zamanda yapım malzemesi ve yapı tekniği ile mimari bir sanat eseri olup, birçok sanat tarihçisi ve mimarlar tarafından gezilmekte ve incelenmektedir” dedi.

Battalgazi Bulvarı yanında yer alan ve sur yıkıntıları içerisinde kalan yapıda çevre düzenlemesi, otopark yapılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ayrıca cami ve mescit dış mekan çalışması yapılacağını bunun için Yüksek Anıtlar kurulandan ilgili projenin onaylanmasını beklediklerini kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi eserlerin sahiplenilerek gelecek kuşaklara aktardıklarını sözlerine ekledi.