İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Beyaz Bayrak’ projesi kapsamında beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara düzenlenen tören ile beyaz bayrakları teslim edildi.

Turizm ve Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen törene, Vali Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, milli eğitim müdür yardımcıları, bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tören öncesinde proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 65 okula beyaz bayrak verileceğini söyledi. Çandıroğlu, “Bugün itibari ile 65 tane okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Beyaz bayrakların geçerlilik süresi 2 yıldır. Geçen yıl beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımız ile birlikte 152 tane okulumuz beyaz bayrak dalgalandırıyor. Bütün okullarımızın beyaz bayraklı olmasını ümit ediyoruz. Bu tip çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Beyaz bayrak hijyen ve okulun temizliği ile alakalı konulardır. Beyaz bayrağın tamamen sağlık ve hijyeni ilgilendiren bir yönü var. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen ortak bir protokol ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Törende konuşan Vali Orhan Düzgün ise, okullarda hijyenin çok önemli olduğunu söyleyerek, çocukların zamanının çok önemli bir kısmının okulda geçtiğini belirtti. Düzgün, “Çocuklarımızın zamanlarının çok önemli bir kısmı okullarda geçiyor. Değerli öğretmenlerimizin de zamanlarının çoğu okulda geçiyor. Bu nedenle okullarımızın sınıflarından tuvaletlerine, yemekhanelerinden bahçelerine kadar bir tertip, düzen içerisinde olması ve hijyenin önemli olması son derece önemlidir. Bu ortama sahip olmak son derece önemlidir ama daha da önemlisi çocuklarımızın eğitim çağında edinmiş oldukları davranış kalıpları ömürleri boyunca sergileyeceği davranışlardır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 65 okul müdürüne beyaz bayrakları teslim edildi.