Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen Aşure İkramı ile okul öğrencilere özel ekmek arası döner bugün Melikgazi belediyesi ilköğretim Okulunda Cuma namazı sonrasında kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahallesinde Cuma namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet ederek belediye çalışmaları hakkında memnuniyetlerini sordu. Küçükali Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle ve esnaf gezisine Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Melikgazi Kaymakamı Erkaya YIRIK, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları iştirak etti.

4 kazanda yaklaşık 6 saat süre ile pişirilen…

İçerisinde fındık, fıstık, nohut, fasulye, incir, kayısı gibi 12 çeşit malzemenin bulunduğu 4 kazanda yaklaşık 6 saat süre ile pişirilen yaklaşık 3000 kişilik aşure ikramı, yapılan duanın ardından öğrencilere ve vatandaşlara dağıtıldı.

Aşure ikramında bulunarak öğrenciler ile sohbet eden ve öğrencinin en büyük görevinin derslere günü gününe çalışarak sınavlarda başarılı olması gerektiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ”Melikgazi Belediyesi ilköğretim Okulunda öğrencilerimiz ile birlikteyiz. Önce ekmek arası döner sonra da aşure ikramında bulunduk. Bu okulun bizim için önemi büyük çünkü ilk inşa ettiğimiz okul binamız burasıdır. Öğrencilerin gözlerindeki pırıltıyı görünce yapılan çalışmanın yerinde ve zamanında yapıldığına kani olduk” dedi.

Semtlerde de yapılmasından dolayı

Dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen öğrenciler ve vatandaşlarda Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ a teşekkür ederek, Melikgazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan bu organizasyonun semtlerde de yapılmasından dolayı memnun olduklarını söylediler.

Semtlerde aşure ikramımız devam edecek

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin geleneksel Aşure ikramı için yoğun talep olduğu ve hava şartlarına göre mümkün olduğunca semtlerde bu hizmeti sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.