Çanakkale Valiliği, 2015 Koordinasyon Merkezi ve Anadolu Jet işbirliğinde “Çanakkale Sohbetleri” adlı özel bir proje düzenleyecek.

Ulusal tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı sebebiyle projelendirilen, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan ve tarihi bilgilerin gelecek kuşaklara doğru ve sağlıklı biçimde aktarılmasını hedefleyen “Anadolu Jet’le Çanakkale Sohbetleri” projesi, Çanakkale Savaşı’nın detaylarına ışık tutmayı hedefliyor.

Anadolu’nun farklı illerinde düzenlenmesi planlanan proje, her şehirde iki seans halinde gerçekleştirilecek, ilki üniversite öğrencilerine ikincisi ise yerel halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek konferans ile hem vatandaşların Çanakkale Savaşı konusundaki tarih bilgisini tazelenecek hem de 100. yıl dönümünde Çanakkale Savaşı kahramanları tekrar anılacak.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleştirilecek olan projede; I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin nerelerde, kimlere karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığı soruları cevaplanacak ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öyküleri anlatılacaktır. Ayrıca şimdiye kadar hiçbir yerde yayımlanmamış 157 fotoğraf da söyleşi esnasında katılımcılara slaytlar yardımıyla gösterilecek.