Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Radyolojisi Bilim Dalı öncülüğünde Çocuk Radyoloji Derneği kuruldu. ERÜ Çocuk Radyoloji Bilim Dalı Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun başkanlığında kurulan Çocuk Radyoloji Derneği, ulusal ve uluslar arası alanda faaliyet gösterecek.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, yaptığı açıklamada, gerek ülkemiz, gerekse dünyada tıp alanında yaşanan gelişmelerle birlikte önemi artan radyolojide branşlaşmanın yaygınlaşmasıyla birlikte bu alanda faaliyet gösteren akademik personelin dernekleşmesinin gerekli hale geldiğini ifade etti.

Prof. Dr. Coşkun, “Çocuk Radyolojisi Bilim Dalımız öncülünde Türkiye’deki diğer çocuk radyologlarının da katılımı ve desteği ile derneğimizi kurduk. Tüzük, amaç ve yapacağımız faaliyetleri belirledik. Çocuk radyolojisi alanındaki gelişmeleri belirlemek ve ilgili hekimlere duyurmak, bu alanda çalışanlar arasındaki mesleki birliği güçlendirmek, mesleki ihtiyaçlarına eğilmek amacı ile kurduğumuz derneğin, çocuk radyolojisi alanında ülkemizde önemli faaliyetlere imza atacağına inanıyoruz. Derneğimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Prof. Dr. Coşkun, dernekleri hakkında bilgi almak isteyenlerin Çocuk Radyolojisi Derneğinin http://cocukradyolojisi.org/ web adresini ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.