Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi’nin eğitim ve sağlık alanında gelişim gösterdiğini söyledi.

Develi Belediyesinin gündeminde, yeni kurulacak olan muayene istasyonu ve içme suyu projesinin olduğunu söyleyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, bunların yanı sıra Develi’nin eğitim ve sağlık alanında da ilerleme kat ettiğini söyledi. Develi’de özellikle eğitime verilen önemin çok fazla olduğunu söyleyen Mehmet Cabbar, eğitimi kaliteli hale getirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Develi’deki eğitim durumu hakkında bilgi veren Cabbar,” Eğitimi biz çok önemsiyoruz. Çünkü eğitime önem verirseniz eğittiğiniz insanlar milli ve manevi duygularla yetişirse inanıyoruz ki o insan bu toplumda yerini aldığı zaman sonucunda ne olursa olsun eğitimi siz kaliteli bir şekilde verir milli ve manevi duygularla yetiştirirseniz çocuklarımızı bu tolumda huzur ve refah olur. Bizim bu anlayışla ilk yaptığımız işlerden biri bütün okullarımızı gezerek nelere ihtiyaçları var ya da gençlerimizin eğitimsel gelişimine katkı sağlayacak anlamda nelere ihtiyaçları var onları belirleyerek bu doğrultuda çalışmalarımızı yaptık. Ekiplerimize Yahyalı ticaret lisesinin eskiden kullanılmaz durumda olan yolunu talimat vererek yaptırdık şuanda bitmek üzere. Okullarımızın ihtiyaçları için öğretmenlerimiz geliyor imkanlarımız dahilinde onlara yardım yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada önümüzde açıldı çünkü 1 Nisan’da çıkan büyükşehir yasasıyla okullara camilere Kur’an kurslarına imkanlarımız dahilinde yardım yapmaya çalışıyoruz. Toplantılar yapıyoruz, onların etkinliklerine katılıyoruz. Katıldığımız etkinliklerde okul müdürlerine çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak ne varsa imkanlarımız ölçüsünde yapacağımızı ve belediye olarak yanlarında olacağımızı söylüyoruz” dedi.

“SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE 5. BLOK’UN SÖZÜ ALINDI”

Develi Belediyesi olarak en büyük hayallerinin Seyrani Üniversitesi’ni Develi’ye kazandırmak olduğunu söyleyen Mehmet Cabbar, ilk işe başladıkları andan itibaren üniversite içindeki binaların çoğaltılması yönünde çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Cabbar,” Şuanda 1600’e yakın öğrencimiz bulunmaktadır.2 eğitim bloğumuz var ve 3. Eğitim bloğumuzun inşaatı devam etmektedir. 4. Bloğumuzun temelini 1 ay önce başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla attık. Bir hayırseverimiz tarafından 5. bloğunda 2015 yılında yapılacağını Numan beye beyan ettiler . Projemizde 7. bloğun yapılması var. Şuanda 5 bloğun sözünü almış olduk. Kalan iki bloğu da yaptığımız zaman yaklaşık 10 bin öğrenci potansiyeline ulaşacağımızı düşünüyoruz. Develi’ye Seyrani Üniversitesi’ni kazandırmak içi çabalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

“DEVELİ’DE ARAÇ MUAYENESİ BAŞLIYOR”

Kayseri’de iki adet muayene istasyonu olduğunu söyleyen Mehmet Cabbar, istasyonlardan birisinin İncesu da diğerinin ise Güneşli Mevkii’nde olduğunu belirterek, bu istasyonların üçüncüsünü Develi’ye yapmak için bakanlıklar ve firma düzeyinde yıllardır uğraştıklarını ifade etti. Cabbar, “Şuanda bitmek üzeredir. Bu ayın sonunda araç muayenesine başlanacak buda Develi’ye hem ekonomisine hem de geleceğine büyük katkı sağlayacaktır. Tesisin buraya gelmesi noktasında Develi belediyesinin çok büyük desteği ve katkısı olmuştur” şeklinde konuştu.

“2015 YILINDA 70 YATAKLI HASTANENİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ”

Develi’de sağlık alanında gerçekleşen yenilikleri anlatan Cabbar, “Develi’ye bakanlıktan onaylı proje aşaması da bitmiş olan 70 yataklı bir hastanemiz yapılacaktır. Dün düzenlenen ilçe kongresinde sağlıktan sorumlu Kayseri milletvekili İsmail Tamer’de bu projeden bahsetti. Orada 2015 yılı yatırım programında Develi’nin 70 yataklı hastanesinin yapımına 2015 yılı itibariyle başlanacağını söyledi. 2015 yılında bu hastanenin temelleri de atıldığında Develi sağlık noktasında bir cazibe merkezi haline gelecektir. Şuanda bile Yahyalı ve Tomarza gibi yakın ilçelerimizden hasta almaktayız. Çünkü doktor sayımız fazla ve teknik alt yapımız yeterlidir” dedi.

Öksüt tünelinden çıkan içme suyununda da çalışmaların sona erdiğini söyleyen Mehmet Cabbar, “ Su bugün itibariyle kullanıma hazır hale getirilmiştir. Ekibimizle Develi’yi tanıyoruz ve yapacağımız çalışmaları biliyoruz. Bir hedef bir program dahilinde Develi’yi daha ileriye taşımaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.